Mooi weer

Zaterdag was het prachtig weer. Stralende zon en niet teveel wind en dat voor oktober. De weerman omschreef het als 'prima weer voor een boswandeling'. Goed nieuws dus zou je zeggen, behalve voor deze arme logopediste die (vermoedelijk door het mooie weer) één late afmelding kreeg en één patiëntje dat helemaal niet kwam opdagen. Ik begrijp wel dat kinderen liever buiten spelen of andere leuke dingen doen als het dan (na een lange slechte zomer) eens kan, maar langs de andere kant heb ik het er toch weer moeilijk mee dat ik het 'slachtoffer' van dienst ben en mijn 'winkeltje' twee verliesuren draait.

Hoewel de meeste ouders wel degelijk beseffen dat de therapie belangrijk is voor hun kind merk ik steeds vaker dat deze therapie als eerste moet wijken als er andere activiteiten of feestjes zijn of als het programma te druk wordt. Eens een keertje overslaan is echt niet zo erg. Men gaat er daarbij automatisch van uit dat de logopediste dit wel zal begrijpen, zelfs als de afwezigheid niet op voorhand gemeld wordt. Allemaal niet zo netjes vind ik, maar wat doe je er aan?

Tot nu toe heb ik het nooit aangedurfd om deze verloren sessies aan te rekenen. Het gaat me ook niet om het geld maar om het principe. Ik ben echter niet zo goed in het afhandelen van conflictsituaties en zo'n sessie aanrekenen kan zeker zorgen voor ontevreden ouders. In m'n wachtzaaltje hangt wel een papier dat ze minimaal 24 uur op voorhand moeten afmelden. 'Indien de afwezigheid niet tijdig verwittigd wordt, zal de sessie altijd aangerekend worden' staat er te lezen. Het staat ook duidelijk op het kennismakingsblad dat ieder nieuw patiëntje mee naar huis krijgt bij de aanvang van de therapie. Misschien moet ik dit nu maar eens effectief doen....
Reacties:

 Lain - 24/10/2011 09:19

Hier gebeurt dit ook wel eens, maar wanneer ze niet tijdig afbellen dan rekenen wij aan... onze patiënten (en hun ouders) weten dit en hebben hier nog nooit een opmerking over gemaakt. Je kan het altijd eens "vergeten" of er kan iets tussenkomen, maar helemaal niks laten weten dat kan toch niet?!

 Elsje - 17/10/2011 17:21

Patiënten die niet opdagen en onbetaalde rekeningen... Ik heb er ook meer en meer last mee! zucht..

Reageer:

Naam (*)
Email (*) - niet zichtbaar op de website
opmerking (*)