Microsoft verhuurt Office via internet

Met Office 365 gaat Microsoft de strijd aan met Google Apps, een zakelijke suite van Google die ook kantoorsoftware bevat. Binnen Microsoft Office vinden we de vertrouwde toepassingen Word, Excel, Access en Outlook.

Office 365

Het grote verschil is dat Office 365 volledig online gebruikt kan worden en je dus vanaop meerdere plaatsen of PC's dezelfde werkomgeving kan gebruiken. De software krijgt bovendien elke drie à vier maanden een update. Dat wil zeggen dat abonnees in de toekomst altijd de nieuwste versie hebben, zonder dat je zelf tijd en enerige moet stoppen in het bijwerken van de installaties op je PC.

Diensten 'in de cloud'

Allebei de diensten maken gebruik van diensten 'in de cloud', wat wil zeggen dat de eigenlijke data zoals e-mails, agenda, documenten enz. ergens op het internet opgeslagen worden en daar altijd veilig bewaard blijven.  Microsoft heeft ook een bijkomende mogelijkheid om software lokaal te installeren op de eigen PC.

Verschillende tarieven

Als klant kan je Office 365 huren voor verschillende tarieven. De prijs per gebruiker hangt af van het aantal gebruikers waarvoor je intekent. De goedkoopste licenties kosten 5,25 euro per maand per gebruiker en zijn bedoelt voor zelfstandigen en kleine bedrijven. De duurste abonnementen zijn bestemd voor grotere ondernemingen en bevatten geavanceerdere versies van de kantoorsoftware.

Wie dat wil, kan bij Microsoft een proefabonnement aanvragen om de nieuwe dienst te testen.

Reacties:

Er zijn geen reacties

Reageer:

Naam (*)
Email (*) - niet zichtbaar op de website
opmerking (*)