Werk gezocht als logopedist(e)

maandag 6 december 2010

123 werkzoekende logopedisten. Dat is de huidige tussenstand van het aantal logopedisten in onze mailinglijst voor werkzoekende logopedisten. Is er wel werk voor al deze kandidaten?

Elke nieuwe vacature die bij ons binnenkomt, wordt binnen de minuut via e-mail aangeboden aan alle 123 kandidaten. Hoewel sommige vacatures bijna direct ingevuld zijn, lijken een aantal vacatures gewoon niet ingevuld te raken en toch zien we de lijst van werkzoekende logopedisten week na week langer worden. We vragen ons af hoe dit komt. Is er gewoon niet genoeg werk meer voor de starters? Is het verschil zo groot tussen het werk dat aangeboden wordt en wat ervan verwacht wordt, zijn de omstandigheden niet goed genoeg, of is er een andere oorzaak?

 
Reacties:

 Student - 13/10/2011 18:44

Hallo,
Ik zit in mijn laatste jaar secundair onderwijs en moet dus een kiezen wat ik wil verder studeren.
Ik was aan het twijfelen tussen logopediste of leerkracht lager onderwijs. Ik was er namelijk bijna uit tot ik op deze site terecht kwam. Als ik het zo lees heeft het niet veel toekomst of is het toch allemaal beter dan het hier lijkt ?
Groetjes Sofie

 Brechtje - 13/02/2011 11:39

Inderdaad Sofie. Waarom werken we niet meer samen, ipv publiekelijk modder naar elkaar gooien? Ik vond de discussie tussen Gert en Elke dan ook echt schrijnend om te lezen.

Ik ben gespecialiseerd in stemstoornissen. Stottercliënten bijvoorbeeld, verwijs ik met plezier door naar een collega die daarin gespecialiseerd is. Ik krijg soms cliënten die al een jaar lang bij een collega twee keer per week een half uur hebben 'gezoemd'. Jammer van het verspilde jaar terugbetaling en alle inspanningen van de cliënt.

Daarom wil ik bij deze een oproep doen om elkaar als collega's te ondersteunen. Heb je een vraag over een stemcasus? Dan wil ik met plezier met je meedenken en tips/ materiaal geven! Als hulpverlener is het toch in eerste instantie in het belang van de cliënten om elkaar het licht in de ogen te gunnen? Gewoon een kwestie van je energie in zaken steken die de moeite waard zijn... Ervaring en expertise delen verhoogt het plezier in je vak nog meer, geloof me ;-)

 Administrator - 12/02/2011 18:00

Voorgaande berichten welke geen bijdragen leveren aan het debat werden verwijderd

 Sofie - 12/02/2011 17:23

Ik snap wel wat er hier bedoeld wordt met ervaring. Zelf ben ik bijna 4 jaar bezig. Ik heb een hele reeks stoornissen uit mijn aanbod als therapeut geweerd. (stem, stotteren, volwassenen) Ik wil eerst zelf het gevoel krijgen over de beperkte stoornissen die ik behandel, dat ik ze echt met kennis behandel en niet zomaar een blaadje geef. Tot mijn ergernis is dit iets dat heel vaak gedaan wordt en dan vraag ik me af: 'waar ligt het verschil met bijles?' Mekaar hier verwijten liggen maken heeft geen zin, ieder heeft toch zijn visie op wat logopedie inhoudt. De enige boodschap die ik meegeef aan zij die komen observeren bij mij: 'wees kritisch over wat je doet want het is de enige weg om een goede logo te worden! telka - 12/02/2011 11:09

ik heb een zoontje die al 3 jaar naar de logopedie gaat,eerts voor zijn spraak op gang te brengen en nu voor zijn stotteren,in het begin had hij 2 logopedisten van dezelfde groepspraktijk,1 met en 1 zonder ervaring wat blijkt hij gaat niet graag naar de logopediste zonder ervaring omdat ze ook niet weet hoe ze hem moet aanpakken,motiveren hij was dan 2.5jaar terwijl de logopediste met ervaring veel kon doen met hem en veel bereikt heeft
ik smijt geen steen naar iemand maar ervaring is belangrijk in welk beroep ook en persoonlijk heb ik ook meer vertrouwen in mensen met ervaring door hun mensenkennis,als je begint in je loopbaan kan je toch niet verwachten dat je onmiddelijk volzit he dat is met alles zo,leren door vallen en opstaan

 sarah - 10/02/2011 14:51

Als logopedist werk je inderdaad met een mens, maar ik vind dat je ook oog moet blijven hebben voor jezelf als mens.
Als je geen energie meer overhoudt voor jezelf, kan je onmogelijk een goede en evenwichtige therapeut zijn.
Iedere logopedist moet mijns inziens dus zelf beslissen hoe hij dat evenwicht het best bewaart.

Als er blijkbaar mensen zijn die eerst zelf op zwart zaad willen zitten (ik hoor hierin: sponsoring door ouders/partner/etc), moeten ze dat vooral doen, maar ik denk niet dat het nodig is.

P.S. Gert wil je alsjeblieft wat letten op dt-fouten, dat is geen uithangbord voor ons beroep :-)

Reageer:

Naam (*)
Email (*) - niet zichtbaar op de website
opmerking (*)