17/01/2011 - L&A team
Overeenkomst Logopedie 2011 - 2012

Eind november 2010 werd tussen de vertegenwoordigers van de logopedisten in België en het RIZIV een nieuwe overeenkomst afgesloten voor de periode 2011 - 2012. Naast de inhoudelijke afspraken keken wij vooral uit naar de punten mbt informatica die in vorige afspraken reeds vermeld werden. 

In de nieuwe overeenkomst staat bij de aanbevelingen nog eens duidelijk dat werk moet gemaakt worden van "een financiële tegemoetkoming van het RIZIV voor het gebruik van een gehomologeerd softwarepakket voor het beheer van de gegevens die door de logopedisten moeten bewaard worden (KB van 10 november 2006) en met het oog op een toekomstige elektronische facturering van door hen geleverde prestaties." 

De kinesisten krijgen deze vergoeding van 800 EURO per jaar nu reeds en het wordt hoog tijd dat ook de logopedisten deze middelen krijgen om hun administratie te optimaliseren en vooral te vereenvoudigen. Het zou mooi zijn dat ook nieuwe projecten zoals het electronisch uitwisselen van voorschriften mee in dit plan opgenomen worden. Zo zouden ook de logopedisten vlot en zonder eigen kosten mee kunnen aansluiten bij het aanbod van het e-healt platform dat er zit aan te komen.

De volledige "overeenkomst logopedie 2011 - 2012" vindt u via deze link.


Wat vind u van deze overeenkomst? Laat het ons weten!

Reacties:

 Heyman Christine - 21/02/2011 09:53

Ik werk ook al een aantal jaren met Logosmart. Ik vind het een grote tijdsbesparing en heel praktisch en overzichtelijk. Dat wij er een vergoeding voor krijgen, zou leuk meegenomen zijn. Maar zoals altijd stoten wij hier nogmaals op het niet erkennen van ons beroep als een volwaardig beroep. Gelukkig zijn er een aantal mensen die ervoor zorgen dat wij toch nog wat waardering krijgen. Wij zouden meer in groep moeten optreden en naar buiten komen. Logopedisten zijn toch mondig genoeg om op te komen voor hun rechten!!!!

 Elke Breugelmans - 17/01/2011 18:33

Ik gebruik al 2 jaar logosmart en zou het niet meer kunnen missen! Een tegemoetkoming zou inderdaad wel mogen aangezien je toch best een onderhoudscontract neemt met updates. Het hoeft voor mij niet verplicht te worden, maar als de kinesisten (en ook thuisverpleging dacht ik) hiervoor een vergoeding krijgen, lijkt het mij niet meer dan normaal dat dat voor ons ook toegepast wordt.

 Carla Ruts - 17/01/2011 18:08

Tja, 800 euro klinkt heel aantrekkelijk, maar ik merk alleen maar bij kinesisten dat zij niet zo happy zijn met het VERPLICHT gebruik van deze software (geskiné). Kostbare tijd gaat verloren... De aankoop van zo 'n programma en de updates zijn ook een VERPLICHTE kost. De '800 euro vergoeding' heeft voor mij een bittere bijsmaak...

Reageer:

Naam (*)
Email (*) - niet zichtbaar op de website
opmerking (*)