Tips en Trucs - Templates in MS WORD - Praktisch voorbeeld

1. Start het programma Word
2. Start een nieuw document via de keuze Office-Knop - Nieuw3. Open een nieuw documentEr start een scherm waarin verschillende mogelijkheden worden geboden om een nieuw document te beginnen. Standaard start u altijd met een leeg document. Om een overzicht te krijgen van de eigen templates kiest u 'My templates' in de keuzelijst.


Tip: Microsoft Office Online biedt u een ruim aanbod aan kant-en-klaar bruikbare templates voor kaartjes, agenda's, clipart enz die u kan downloaden en gebruiken. Dit is ook zeker een aanrader om te bekijken.5. Kies 'Blank Document' om een nieuwe document aan te maken. Dit document gaan we omvormen tot templateWe starten in dit voorbeeld met een leeg document. U kan zelf uiteraard starten met bestaande documenten6. We voegen een header (hoofding) toe aan het documentWe kiezen het type hoofdingWe voegen de tekst toe voor de geselecteerde hoofding.
Tip: Indien u werkt met eigen voorgedrukt hoofdingpapier kan u een template aanmaken waarmee u enkel tekst kan toevoegen op plaatsen die voorzien zijn op uw hoofdingpapier.Sluiten het hulpscherm7. Nu voegen we de tekst toe die de structuur van het document vastlegt.
Tip1: De tekst die we later zullen toevoegen in elk nieuw document dat we zullen maken op basis van deze template, markeren we in het geel. Zo hebben we steeds een goed overzicht van wat er moet gewijzigd worden.

Tip2: Werk in Word altijd volgens de regels van de kunst, dus nooit met lege lijnen, tabs of spaties! maak altijd duidelijk een onderscheid tussen de inhoud van uw document en de uitlijning van de tekst!Onze template is klaar! Nu voegen we hem toe bij onze templates8. Office knop - Save As - Word templateGeef de template een logische naam die beschrijft wat de inhoud is9. Sluit nu alle documenten.

Herhaal nu stap 1 tot 4 om een nieuwe document aan te maken en kies in stap 5 uw nieuw aangemaakte template als start. Er opent zich een nieuw document dat u kan aanpassen op basis van deze template. De template zelf blijft onveranderd!

De templates die u zelf aanmaakt kan u vinden onder C: - Documents and Settings - [uw gebruikersnaam in windows] - Application Data - Microsoft - Templates

Reacties:

 Katja - 19/03/2011 19:27

Heel erg bedankt voor de uitleg. Ik had dit wel al eens eerder gezien maar zelf nog nooit gemaakt.

 Kathleen - 30/01/2011 16:33

bedankt voor het stappenplan. Ik kende deze toepassing nog niet maar ga het zeker gebruiken! Vriendelijke groet, Kathleen

Reageer:

Naam (*)
Email (*) - niet zichtbaar op de website
opmerking (*)